Koncert 2023: Gremo v kino

Posnetek celotne prireditve. Avtor posnetka: Jernej Petrovič

Še en posnetek iz snemalne kabine: prvi del koncerta in del nastopa etno bande Poseben gušt. Avtor posnetka: Jernej Petrovič

Božično-novoletni koncert 2019

V petek, 13. decembra 2019, smo imeli v Kulturnem domu v Šmarjeti deseti, torej jubilejni tradicionalni božično-novoletni koncert. V 2 urah smo pokazali, kako je bilo ob naših začetkih in kakšen napredek smo naredili v teh desetih letih. Da je bilo vse skupaj še bolj svečano in odmevno, smo imeli tudi pomembno glasbeno gostjo, nam vsem znano izjemno pevko Nušo Derenda. Ob naši spremljavi je zapela 2 pesmi, še pa jih je 6 zapela iz svojega »železnega« repertoarja. Kot je v njeni navadi, je vzpostavila prijeten, neposreden kontakt s publiko ter tako ustvarila izredno lepo ter sproščeno vzdušje, ki je trajalo tudi po njenem odhodu z odra.
K temu, da je bil koncert zanimiv, je prispeval tudi izbor 13 skladb, s katerimi smo pokazali kaj in koliko zmoremo. Z utečenim protokolom smo medse sprejeli 2 nova člana, očeta in sina, Andreja in Tevža Bajca. Petra Nograšek, predsednica sveta JSKD, območna izpostava Novo mesto, nam je predala plaketo za 10-letno delovanje ter bronaste in srebrne Gallusove značke. Poleg dirigenta je značke prejelo še 22 članov godbe. Dvorana je bila polna, aplavz bučen, mi pa navdušeni in zadovoljni, da smo na tako lep način obeležili naših deset let.

več…

Srečanje godb in pihalnih orkestrov Dolenjske in Bele krajine 2019

Srečanja se je udeležilo 9 zasedb z več kot 300 glasbeniki. Naredili smo veliko muzike in ponesli dobro voljo med ljudi. Dogodek je po organizacijski plati zelo lepo uspel. Naš dirigent je sicer dejal, da smo mi igrali bolj tako-tako, a smo bili v vseeno navdušeni nad celotnim dogajanjem. Na srečanju so poleg novomeških mažoretk sodelovali godbeniki godbeniki iz Godbe Črnomelj, Mestne godbe Novo mesto, Mestne godbe Metlika, Godbe Dobrepolje, Pihalnega orkestra Kostanjevica na Krki, Pihalnega orkestra Krka, Pihalnega orkestra občine Šentjernej in Godbe Stična. Dogodek se je začel ob 17 uri s povorko izpod Gregorčičevega kozolca, kjer nam je Slavc prijazno gasil žejo. V povorki je vsaka godba odigrala eno skladbo do osrednjega trga pred Hišo žive dediščine. Tam smo zaigrali tri dogovorjene Avsenikove skladbe, od katerih je bila skladba Resje že cvete bolj klavrna, ker je večina bolj ali manj špricala igranje, Slovenski pozdrav ter Prijatelji, ostanimo prijatelji pa sta bili popolni. Nato smo godbeniki izsilili še skladbo Slovenci, ki sicer ni bila v programu.  V nadaljevanju je vsaka zasedba izvedla krajši zabavni program s 3 ali 4 skladbami po lastni izbiri. Zadnji smo bili na vrsti domačini, pridružili pa so se nam tudi gostujoči godbeniki. Vzdušje je bilo prav prešerno, kar se vidi tudi na posnetkih. Lahko rečemo, da je bilo srečanje organizacijsko in glasbeno zelo uspešno, saj smo se ves čas zabavali ob lastni muziki. O dogajanju sta prispevek objavila tudi Dolenjski list, v nadaljevanju pa si lahko ogledate tudi prispevek televizije Vaš Kanal in 40 minutni posnetek mimohoda in skupnih nastopov.
(več …)

TONE, MISKO, JANEZ

 

V letu 2014 smo s pomočjo vaših donacij iz dohodnine kupili nov klarinet.

Hvala vsem, ki ste nam namenili svoj del dohodnine!

Vsak davčni zavezanec lahko v skladu s 142 členom Zakona o dohodnini nameni do 0,5 % dohodnine kot donacijo organizacijam, ki opravljajo splošno koristno dejavnost, med katere sodi tudi Godba na pihala Šmarješke Toplice.

Upravičenec lahko poda zahtevo kadarkoli preko sistem E-davki, pisno ali ustno na zapisnik pri davčnem organu.

Če se odločite za doniranje, prosimo natisnite obrazec in izpolnjenega s svojimi podatki pošljite na naslov:

Finančni urad Novo mesto
p. p. 380
8001 Novo mesto
Kandijska cesta 21, Novo mesto

 

Prijava

3 + 14 =

Ni zadetkov

Iskane strani ni mogoče najti. Poskusite z drugačnimi iskalnim nizom ali uporabite navigacijske menije.

Prijavite se med člane

tekst za nagovarjanje novih članov, da se nam pridružijo

Če že morate plačevatri dohodnino, lahko 0,5 % le te namenite godbi. V letu 2014 smo z vašimi prispevki kupili nov klarinet, za kar so vam novi člani godbe zelo hvaležni.

Prijavite se med člane

tekst za nagovarjanje novih članov, da se nam pridružijo

tekst za nagovarjanje novih članov, da se nam pridružijo

tekst za nagovarjanje novih članov, da se nam pridružijo

tekst za nagovarjanje novih članov, da se nam pridružijo

tekst za nagovarjanje novih članov, da se nam pridružijo

tekst za nagovarjanje novih članov, da se nam pridružijo

tekst za nagovarjanje novih članov, da se nam pridružijo